OPERACE KURSK

Publikoval(a) administrator dne

Obránci Ukrajiny opakovaně dokazují, že agresora lze udolat. I přes jejich obrovskou odvahu a odhodlání je to ale stojí příliš mnoho. Ukrajinští bojovníci nečekaně překročili střeženou hranici agresora a začali mu zasazovat tvrdé rány na jeho vlastním území. Pro útok si vybrali příhodný směr – Kursk.

ZDRAVOTNÍ MATERIÁL PRO OPERACI KURSK

 Přes skvělé utajení (OPSEC) operace ze strany Ukrajiny se ruské telegramové účty začínají plnit videi rozstřílených opěrných bodů, ruských vojenských kolon, zabitých vojáků. Přes hranice se valí těžká technika. Máme stovky zajatců a desítky kusů zabavené a zničené techniky. Rusové sami přiznávají, že nemají situaci pod kontrolou.

I k nám se dostávají první informace a požadavky z Ukrajinské strany. Na některých místech drželi pozice jen nevycvičení a špatně vybavení vojáci základní služby. I první dovážení rezervisté často neměli pořádné vybavení a někteří dokonce ani munici. Na jiných místech ovšem Rusové kladou tvrdý odpor a dobře připravené opěrné body je velmi těžké překonat. Podle ruských záběrů z dronů a zpráv civilistů se na některých místech bojuje desítky km od hranic, dělostřelectvo kryje postup jednotek. Není to však zadarmo.

První požadavky, které k nám dorazili jsou (bohužel nepřekvapivě) na zdravotní batohy a vybavení pro prvotní ošetření. Neznáme počty ani závažnost zranění, ale už z minulých úspěšných ofenzív víme, že zraněných bude dost. A my máme povinnost se o ně postarat.

CO PŘINESE BLESKOVÁ OPERACE KURSK

  • Rádi bychom spěšně odeslali 3 zdravotnické batohy. Každý z nich jsme schopni sestavit za cenu přibližně 3 X 40 000 Kč, dle výbavy.
  • Dále bychom jim rádi poskytli 3 evakuační nosítka typu Foxtrot, které jsou skladné a evakuaci s nimi může v kritické situaci provést i jedna osoba.  3 X 8 000 Kč.
  • Za dalších 56 000 Kč bychom rádi přivezli turnikety pro zastavení masivního krvácení. 
  • Pokud se vybere více, doplníme dodávku dalším zdravotnickým materiálem a energetickými gely, které jsou pro tento typ akci nejrychlejším způsobem pro doplnění energie. 
  • Dodávku doložíme obvazovým materiálem a odešleme v nejbližším možném termínu. 

DALŠÍ POŽADAVKY PŘIDÁVÁME PRŮBĚŽNĚ FORMOU AKTUALIT, TAK JAK PŘICHÁZEJÍ Z FRONTY A ČÁSTKU PRŮBĚŽNĚ NAVYŠUJEME PO NAPLNĚNÍ POSLEDNÍHO POŽADAVKU.

Ukrajina bojuje o své přežití. Opět prokázala, že má sílu i dostatek odvážných lidí, aby svou zemi vybojovala zpět. Sama to ale nezvládne. Pomozte nám ji udržet na nohou. Včasná lékařská péče je hlavním důvodem proč má oproti okupantům násobně nižší ztráty. Lékařský materiál ale dochází.

Dokažme, že se Putin zmýlil, když před 24 lety nechal zemřít 118 lidí, protože mu na životech lidí vůbec nezáleží. Zvítězí Ti, kteří si života váží a Kursk bude počátkem Putinova konce. A také začátkem konce války. 

Díky že to nevzdáváte.

Pomáhejte dál. 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *