Češi na Ukrajině

Publikoval(a) administrator dne

https://www.darujme.cz/projekt/1206897

Češi bojují, zachraňují životy, cvičí armádu i záchranáře a vozí humanitární pomoc. Díky jejich vysokému nasazení získali uznání po celém světě. Díky této sbírce se pomoc dostává k Čechům, kteří bojují v prvních liniích a chodí až za russké pozice. Díky vaší pomoci se výrazně zvyšuje šance, že se kluci večer vrátí domů. A to je to nejdůležitější.

KREML MUSÍME PORAZIT

Do Evropy po téměř 80. letech míru vtrhla velká válka. Je třeba si tuto strašlivou zprávu plně uvědomit.  Od začátku invaze je naší klíčovou rolí podpora dobrovolníků a všeobecná podpora Ukrajiny, ochrana její suverenity a pomoc ukrajinskému národu v boji proti ruské vojenské agresi. Je to rok od masakrů v okolí Kyjeva. A my vyrážíme do boje proti další ruské ofenzívě.  Vstříc k vítězství s Vaší pomocí.  

NA CO NYNÍ PŘISPÍVÁTE:

V součanosti jsme vyřídili většinu potřeb lidí od Bachmutu. Seznam získaného materiálu úplně dole. Nyní sháníme vybavení pro jednotku průzkumáků, kterým velí Čech na jižní části fronty a kooperující jednotky, které je zajišťují v týlu. Seznam obsahuje jen několik, za to velmi cenných a životně důležitých položek.

CO DĚLÁME

Pomáháme s převozy raněných do bezpečí, dovážíme a distribuujeme humanitární pomoc přímo v potřebných místech, pracujeme na zlepšení zázemí a vybavení nejen českých obráncům v první linii a její blízkosti.
Také máme na liniích v polní nemocnici mediky, kterým pravidelně doplňujeme vybavení.

Spolupracujeme s organizacemi a projekty, které cvičí na Ukrajině vojáky i záchranáře v bojové medicíně, taktice i střelbě.
Dalším Čechům, kteří chtějí jít pomáhat na Ukrajinu, poskytujeme veškeré poradenství a pomáháme řešit byrokracii.
Naše práce je a bude bez nároku na honorář! Vaše dary využíváme na nákup zdravotního materiálu, vybavení a výstroje pro jednotky, kde působí a spolupracují Češi.  

OKÉNKO DO NAŠÍ HISTORIE

Máme za sebou 15 let působení spolku v Česku, během kterých jsme se věnovali péči o mládež a utváření společenského soužití. Pořádali jsme společenské akce a vzdělávali ve zdravovědě. Dnes pro další generace reagujeme na potřebu chránit svobodnou společnost proti útlaku, lžím a tyranii. Naše děti budou v budoucnu žít podle toho, jak tuto situaci zvládneme. A my se nevzdáme.

VAŠE PŘÍSPĚVKY MAJÍ REÁLNÝ DOPAD

Díky vaší pravidelné pomoci můžeme průběžně posílat konkrétní věci o které si jednotlivé skupiny Čechů a jejich Ukrajinských kolegů píší. Bohužel nejsme zatím schopni pokrýt veškeré požadavky. Proto tvoříme seznam položek, který průběžně aktualizujeme a dle aktuálních možností a priorit prostředky vynakládáme. Díky pravidelným příspěvkům dokážeme pomoc lépe plánovat a distribuovat. .

Ceny položek jsou orientační. Vždy se snažíme najít nejlevnější řešení a prioritizovat. Většinou se nám podaří věci sehnat levněji, třeba i z druhé ruky. Požadavky se mění průběžně.

NEJSME V TOM SAMI

Aby zlo zvítězilo stačí, aby dobří lidé neudělali nic. Často se člověk cítí příliš malinkatý ve srovnání s problémy, kterým čelí. Proto jsme rádi, že nám pomáhají další organizace a my jim dílem také můžeme pomoci.

PŮSOBÍME TAKÉ V ČESKU

Pravidelně vyrážíme všude, kde je to potřeba a to nejen na Ukrajině. Působili jsme při povodních, po vichřici v Tatrách, přispěchali jsme na pomoc po břeclavském tornádu. Pokud se stane nějaká pohroma u Vás a okolí, my tam budeme. Pravidelným příspěvkem nám pomůžete v dlouhodobé působnosti v rámci Česka. 

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *