Výcvik vojáků a záchranářů na Ukrajině

Publikoval(a) administrator dne

ODKAZ

GARANT KAMPANĚ

Dalibor Dědek je český podnikatel, mecenáš a spolumajitel skupiny firem Jablotron. Po vpádu Ruska na Ukrajinu založil iniciativu #wemustact! a projekt #darekproputina

Školíme na Ukrajině vojáky, civilisty i záchranáře v bojové zdravovědě, kde o životě či smrti rozhodují vteřiny. Vojáky školíme i v dalších taktických dovednostech, aby dokázali ruské hordy poslat tam, kam patří. Když je situace nejhorší, přilétáme i na linie bojů, abychom tam odvezli a ošetřili raněné. Pracujeme po celé Ukrajině. Za tuto práci již naši instruktoři dostali ocenění “Patriot Ukrajiny”. Abychom mohli ve své práci pokračovat, potřebujeme vaši pomoc.

Za projektem stojí zkušení čeští instruktoři se zkušenostmi ze zahraničních misí. Ve spolupráci s projektem Češi na Ukrajině a humanitárními organizacemi Perun a Team4Ukraine jezdí po Ukrajině a pomáhají udržet co nejvíce lidí na živu. Za dobu působení proškolili ve zdravovědě, střelbě a taktických dovednostech přes 2 500 lidí. Jen na poslední cestě do Bachmutu se podařilo týmu odvézt přes 40 zraněných z bojové linie. Máme zpětnou vazbu, že námi proškolení lidé dokázali zachránit další životy a někteří z nich své zkušenosti předávají dalším lidem jako instruktoři. Fénixovi slzy tak skutečně léčí a pomáhají.

Účelem sbírky je financovat provoz dvou týmů, aby zvládl další měsíční výjezd. O naši pomoc je velký zájem. Ukrajině chybí přibližně 5 000 instruktorů a český Fénix je jeden z mála týmů, který působí i na linii doteku. Školíme jak dobrovolníky a záchranáře, tak elitní bojové jednotky.


Ruský režim si neváží životů svých vojáků, my však věříme, že je každý život vzácný. Naše práce reálně pomáhá zachraňovat životy a udržet Ukrajince v dobré bojové kondici. Společně zvítězíme.

Za tuto částku vypravíme tým dvou vozidel, který bude na Ukrajině působit 1 měsíc.

Proškolíme přibližně 400 – 500 lidí v bojové zdravovědě.
Proškolíme přibližně 400 – 500 lidí v taktice malých jednotek
Ošetříme a zachráníme až několik desítek životů.

Složení posádky je vždy instruktor a jeho asistent a řidič / tlumočník. V druhém vozu bude navíc nový český medic a operátor dronu, který pomůže s dohledáváním raněných v místech ostřelování a poskytne Fénixovi pátrací oči všude tam, kde hrozí riziko šlápnutí na rašistu.

Největší část prostředků využijeme na dvě starší ale kvalitní SUV 4×4, servis vozů a palivo. Bohužel auta tu vydrží v provozu v průměru pouze 20 000 kilometrů (když mají štěstí) a Ukrajina je obrovská země. Poslední misi přežilo jen jedno auto ze tří. Další část bude sloužit na nákup zdravotnického materiálu. Deset procent částky pak slouží na zajištění základních životních potřeb týmu.

V rámci této mise se nám může podařit vytvořit novou operační základnu pro české dobrovolníky, kteří na Ukrajině působí a rozšířit tam naši práci o další specialisty.

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *