Když vidím, najdu včas a zachráním

Publikoval(a) administrator dne

 Střelba, dým, plyn, křik a TMA ztěžují činnost medičky z Chersonské oblasti s volacím znakem Ali.  Ženy, která se dobrovolně připojila k obraně vlasti pod 123.brigádu v roli ANDĚLA STRAŽNÉHO. I přes neustále zdokonalování dovedností na cvičení Ali nikdo nepřipravil na záchranu životů v tvrdém a nelítostném boji ve tmě. Kluci nás z 123.brigády požádali o pomoc na získání nočního vidění pro jejich medica Ali, které ji pomůže včas zachránit ostatním život. 

Pomůžeme MEDICOVI

Počasí jim nepřeje a je problematické se dostat na druhý břeh Dněpru. Řeka je zamrzlá a na člunech si musí prosekat cesta přes ledové kry. Ze stovek metrů se stávají kilometry. Nyní mají několik lidí na nepřátelském území, kteří tam uvízli dva dny. Tyto dny se stále opakují při neutichající střelbě a momentální počasí to jen více stěžuje. Ví se o nich kde jsou, ale prosekávat si cestu přes den, je jak na střelnici na nepohyblivý cíl. Je to sebevražda. Proto musí operovat v noci a k tomu potřebuje noční vidění. Ali tím riskuje svůj vlastní život ale nemá výběr. Na druhém břehu se často ocitnou její spolubojovníci, kteří jsou odříznutí a potřebují lékařskou pomoc. 

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Pomůžeme ke koupi konkrétního typu nočního vidění pro Ali.

NVG – AGM WOLF- 7 NL1 PRO – 

V případě vyšší pomoci než je cíl sbírky, budete použita na dopravu a dokoupení maličkostí pro ně jako jsou spacáky, deky, teplé oblečení. 

V případě, že cílovou částku nevybereme. Budeme ji snažit dorovnat.

Je to důležitá věc pro její práci.

Kategorie: Humanitarian