Kočár pro charitu

Publikoval(a) administrator dne

V rámci našich aktivit vyrážíme kamkoliv, kde je nutná pomoc a péče, nejen zdravotní.

Příběh našich dobročinných akcí začal už v roce 2008, kdy jsme v Benešově založili spolek [B.S] neboli klan sdružující mladé lidi a pořádající charitativní koncerty a dětské akce. Od roku 2012 jsme začali jako dobrovolníci vyrážet i k přírodním katastrofám, přímo do terénu. Pomáhali jsme mimo jiné po vichřici na Slovensku, při záplavách v Česku a činili jsme se i v době pandemie nemoci Covid-19. Velmi nás zasáhlo tragické tornádo na Jižní Moravě, ani tam jsme nechyběli.

V této době svou pomoc soustřeďujeme především na území Ukrajiny, okupované ruským agresorem. Pomáháme s převozem raněných do bezpečí, dovážíme a přímo v potřebných místech distribuujeme humanitární pomoc (především potraviny a hygienické potřeby). Snažíme se také o zlepšení zázemí a vybavení nejen českých dobrovolníků v blízkosti první linie. 

Přesto všechno, pomoc Ukrajině není jediná naše činnost. Kvůli pomoci v bojových oblastech jsme již o mnoho vozidel přišli.

Není to jen pro nás, ale hned pro několik dalších organizací.

První z nich je nově vznikající charitní refuze centrum a nábytková banka ve Středočeském kraji, kde je potřeba několikrát do měsíce zapůjčit dodávku ke svozům a odvozům sociálně slabším rodinám. Klienti jsou převážně samoživitelé s dětmi a další dle pevně daných kritérií.

Dodávku bychom využívali k odvozu materiálu na Ukrajinu a zároveň by ji využívali další dvě neziskové organizace. Ideální je dodávka s nosností do 3,5 tuny o větším objemu s možností připojení vleku.

Druhé vozidlo, které je potřebné, je důležité ke stahování veškerého humanitárního materiálu v ČR, včetně přepravy na Ukrajinu. Jedná se o nákladní vozidlo, optimálně s vyšší nosností a prostornou ložnou plochou. 

Třetí vozidlo bude sloužit pro potřeby Aerorozvědky s první pomocí na stanovišti ve středních Čechách s výjezdy při pátrání po pohřešovaných osobách. Dále je v plánu výcvik složek IZS včetně poskytování odborné první pomoci. Prakticky budeme stále připraveni na cestu pro zraněného českého občana do země ozbrojeného konfliktu a na jeho transport zpět do vlasti.


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *