Dron pro medika k vyhledávání raněných

Publikoval(a) administrator dne

ODKAZ

Petr se rozhodl, že půjde a jako operátor dronu se postaví po boku dalších Čechů-dobrovolníků, kteří bojují a zachraňují životy na východě Ukrajiny. Jeho hlavní misí bude vyhledávání raněných vojáků pomocí dronu s termovizí.

Petr má jako operátor dronu nalétáno stovky hodin. Sám svůj dron na začátku války daroval, následně organizoval pomoc a sbírky pro ukrajinské vojáky. Teď naši pomoc potřebuje on. Pomozme mu dofinancovat nákup nového dronu, se kterým tam bude schopen efektivně fungovat. 

Petrova hlavní mise (tedy i tohoto dronu) bude především vyhledávání raněných v noci a nepřehledném terénu. Mnoho vojáků bohužel zbytečně zemře, jen proto, že je medici nenajdou. 

DJI Matrice 30T + dvě sady baterií a příslušenství
(optický 16× zoom, termokamera, laserový dálkoměr, odolá silnějšímu větru)

Efektivita a Životnost: Běžné drony mají v reálném boji zpravidla velmi krátkou životnost. Tento, díky kamerovému systému, optickému zoomu a termokameře bude lítat ve výškách a vzdálenostech mimo dosah očí i uší (tudíž i ručních palných zbraní, není nutné, aby se dron k cíli přibližoval na menší vzdálenost než 500 m). Zároveň je stále tak malý, že bude mít příliš nízký radarový odraz pro případnou drahou raketovou obranu. Rychlost dronu je až 80 km/h, bezpečný dolet je 6 km a na jedny baterie dokáže letět více než 30 min. 

Sleva: Pro tento účel ho můžeme koupit s výraznou slevou za 310 000 Kč místo běžných 366 000 Kč.

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *