Pomozte Medical Czech Pointu

Publikoval(a) administrator dne

https://www.donio.cz/medical-czech-point

Pomozte českým zdravotníkům založit první MOBILNÍ JEDNOTKU INTENZIVNÍ MEDICÍNY na ukrajinském bojišti. Přinášíme statečným obráncům pokročilé metody léčby a výcvik, který raněným získá drahocenný čas. Operujeme blízko linie, kam se tato péče běžně nedostane. Představte si prostě takový český M*A*S*H, jen v pohybu. S vaší pomocí to dokážeme.

Péči budou poskytovat ostřílení zdravotníci a záchranáři, kteří mohou běžně v Čechách zachránit i vaší zadnici.

Proč vlastně zranění umírají? Většinou při včasném a správném zásahu zemřít nemusí.

V boji platí pravidlo, že na každého zabitého existují ještě tři a více raněných. Raněný má často šanci na přežití, ale tato šance se vytrácí každou minutou bez poskytnuté péče a doslova s každou kapkou ztracené krve. Ztráta krve znamená, že tělo není dostatečně zásobeno kyslíkem. Nedostatek krve způsobuje podchlazení a podchlazení s masivním krvácením způsobuje šok, který následně pacienta zabije. Často po několika dnech, kdy je již v zdánlivém bezpečí nemocniční péče. Zraněnému postupně kolabují orgány a zde již není prakticky žádná šance mu pomoci. V současném počasí donbaské zimy takto končí velké procento všech zraněných. 

Medical czech point přiveze na bojiště hned dvě vychytávky, které toto řeší.  

Prvním řešením jsou transfuzní sety a jejich využití na bojišti, které nejen že budeme sami používat, ale naučíme také zdravotníky speciálních sil, aby se naučili darovat si krev navzájem v jednotce mezi bratry v boji. V současnosti se tato taktika zavádí i v americké armádě. 

Na místo působení CZECH POINTU přivezeme vybavený samostatně fungující tým, který poskytne zraněným bezodkladnou péči. Své znalosti a lidi zde poskytne tým z Guerrillamedicine.eu. 

ČEŠI KAM AŽ OKO DOHLÉDNE

Za projektem stojí Češi, kteří již všichni na Ukrajině v průběhu posledního roku působili. Jsou mezi nimi profíci, kteří mají za sebou několik zahraničních vojenských misí a působí v českém zdravotnictví. Na vývoji TXA aplikátorů pracuje hned několik českých projektů. To ale není všechno. Kromě toho budeme působit v místech, kde Češi slouží a pomáhají obráncům přímo v boji. Na naši bezpečnost budou Češi přímo dohlížet. Další české iniciativy se pak zapojí do dovozu zásob a vybavení. 

Naše stopa tak zůstane vidět – tedy pokud nám s rozjetím projektu pomůžete. 

CÍL ČÍSLO 1 PRO NÁS I NEPŘÍTELE

Zachránit životy obránců i civilistů je jedna z největších výzev, kterou na Ukrajině můžeme vykonat. Darovat a zachránit životy těm, kteří krvácí za svobodu Evropy je pro nás hlavní úkol. Rusové to vidí obráceně. Okupanti úmyslně útočí na označené zdravotnické vozy a vzít si na vestu označení zdravotníka se rovná takřka sebevraždě. Za jeho potvrzené zabití získávají Rusové odměny. Jen za poslední týden byli u Bachmutu zabiti minimálně 3 zahraniční zdravotníci a další těžce zraněni. Podporou tohoto projektu pomůžete udržet potřebnou míru zdravotnické pomoci a zvýšíte o úroveň kvalitu poskytované péče.

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *