Speciální strava pro vojáky v první linii na Ukrajinské frontě

Publikoval(a) administrator dne

Ukrajinská armáda již více než 10 měsíců svádí těžké boje s agresorem. Celý svět podporuje obranu země, která byla bezdůvodně napadena. Na Ukrajinu proudí celá řada dobročinné pomoci od základních potravin pro obyvatele, kteří se ocitají ve složité situaci až po zbraňové systémy, které používá armáda pro obranu napadené země. Nejhůře ze všech jsou na tom jednotky, které se nacházejí v přímém kontaktu s jednotkami agresora. Vojáky je potřeba vybavit nejen potřebným vojenským vybavením, ale i kvalitní stravou, která dodá obránci dostatek energie, vitaminů a minerálů k tomu, aby mohli účinně bránit svou vlast. V České republice bylo vyvinuto jídlo, které je usušeno mrazem ve vakuu. Tato potrava se vyznačuje tím, že neobsahuje žádnou vodu. Je tudíž velmi lehká (odstraněna voda odlehčí výrobek až o 70%). Voják na frontové linii do těchto sáčků dá vodu a speciální ohřívací polštářek, který přímo na bojové linii zajistí ohřev tohoto jídla. Voják bez potřeby kuchyňského vybavení tak může jíst plnohodnotnou teplou stravu, ke které se za normálních okolností nemá možnost dostat. Stravovací balíček, který v normálním stavu váží až 1,5 kg na jeden den tak váží pouhých 450 g. Zajistí plnohodnotnou denní dávku kalorií, vitamínů a minerálů, které voják při svém výkonu funkce potřebuje. Tato speciální strava byla vyvinuta pro potřeby Armády české republiky a vyrábí se kompletně v Česku.

Tato sbírka má za úkol zajistit pro obránce, kteří brání svou vlast, kvalitní a teplou stravu.

Cena celodenního balíčku se pohybuje mezi 320,- Kč  – 350 Kč a obsahuje například ( Proteinovou tyčinku, Vakuově sušené banánové plátky, Hovězí guláš, Sušené hovězí jerky ve vakuu a Kuřecí soté. 

Voják dostane na každý den jinou skladbu tohoto balíčku.

Komu pomůžeme?

Pomůžeme přímo nejexponovanějším vojákům jednotek, které brání Ukrajinu na frontové linii proti ruskému agresorovi. Tato pomoc bude zcela adresná a bude podporovat jednotky, které se na linii dotyku přímo vyskytují. Záměrem je tuto stravu zajistit pro vojáky kteří se nacházejí na nejnebezpečnějších místech konfliktu, což je okolí Bachmutu.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Peníze budou poskytnuty na nákup a dopravu výše prezentované stravy přímo k bojovým jednotkám na Ukrajinu. Balíček této pomoci obsahuje 5 denních jídel to znamená: snídaně, svačinu, oběd, odpolední svačinu, večeři. Z těchto 5 jídel jsou dvě přizpůsobeny tak, aby je bylo možné ohřát a tudíž obránce dostane dva teplé chody jídla denně přímo na Frontové linii zbývající 3 jídla jsou nutričně vyváženým mixem sušeného ovoce masa vloček a dalších podobných ingrediencií

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *