Lékařská pomoc a ochrana proti plynu pro 123.brigadu a 35. námořní pěchota

Publikoval(a) administrator dne

Chceme oslovit širokou veřejnost zde i v zahraničí. Jako článek řetězu jsme slabý, jako celek dokážeme hodně, ale jedno víme jistě. Budeme pomáhat všemi dostupnými prostředky. Rozhodli jsme se vozit humanitární pomoc pro ty nejvíce zasažení oblasti východní Ukrajiny, jak pro civilisty , zvířata tak pro vojenské jednotky. Místa jako je Chersonská oblast,Mykolajiv atd…

Vozíme zdravotnické potřeby jako IFAK, obvazy, lekárničky,TQ (taktické zdravotnické škrtidlo) dále oblečení pro civilisty, granule pro zvířata, oblečení pro vojáky(kukly,boty,rukavice,helmy,spacáky atd…Prostě cokoliv z humanitární pomoci pro přežití v nesnesitelných podmínkách. Nebojíme se jet tam, kde je potřeba pomoci.

Věříme, že solidarita a loajálnost k hodnotám  jako je upřímnost, rodina, vlast, domov, odvaha a víra v lepší svět ještě neztratila význam slova. Momentálně jsme se rozhodli podpořit 123.samostatnou územní brigádu Ukrajiny a 35.samostatnou námořní pěchotu Ukrajiny. Těmto jednotkám se nedostává potřebné pomoci. Dochází jim jídlo, zdravotní potřeby a ochrana. Jsou značně unavený bez rotací na odpočinek. 35. námořní pěchota se podílela na obraně Mariupolu a 123. brigada 139 prapor operují v Chersonské přes řeku Dněpr. Táto brigáda je na tom hůř. Dostávají se do kontaktů s kamikadzedrony s CS plynem a ochranu, která jim byla dána neodpovídá certifikaci (ochranné masky z r.58) Je to jedna z věcí humanitární pomoci, kterou potřebují. CS plyn je žíravý až hořlavý plyn. Způsobuje při delším kontaktu dočasné oslepnutí, dušnost a pálení pokožky a následné vyřazení bojeschopnosti i případnou smrt. Koupě tohoto ochranného materiálu s garancí ochrany je vysoce nákladná. Každý z těchto odvážných mužů má právo žít, a zdravý se vrátit ke svým rodinám, vidět vyrůstat své děti v bezpečí, míru a lásce.

Rozhodli jsme se pomáhat v těch nejtěžších chvílích. Požádat vás všechny a dokázat, že existují na světě lidé, pro které hodnoty správného života v míru mají význam. Situace se zhoršuje a tíží  nás čas, který nemáme.

Chlapi z těchto brigád operují ve skupinkách kolem povodí řeky Dněpr. dostávají se na protější břeh k nepříteli pomocí loděk  a jsou po dobu tří dnů na okupovaném území. Situace se nyní zhoršila, nepřítel začal hojně používat CS plyn, který je zakázaný Úmluvou o chemických zbraní. Útočí  pomocí kamikadze dronů,  na kterých je instalován tento plyn. Čas uniknout tomuto plynu je v řádu sekund v lepším případě minut. Ochrana, kterou nyní mají a to v malém počtu je alarmující. Maska sovětské výroby  z roku .58 nesplňuje požadavky a v praxi jim způsobila více škody, kde nepřítel může v klidu zaútočit. Je to jak hon na zajíce. Následně jsou ranění při střelbě a spotřebovává se velké  množství IFAKU a TQčka.  Chceme jim pomoc i tím malým množstvím. Hlavně, že někomu zachrání život.

Kategorie: Humanitarian

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *